MAN KAN INTE SKILJA PÅ VARMT&KALLT
AV DET SOM SERVERAS PÅ BRÖD&SALT,
ATT KUNDERNA RISKERAR ATT KRÄKAS,
SKRÄMMER DOCK FÅ DÅ DET SKA KÄKAS
När Rom hade krossat Kartago raserades staden, och salt ströddes över jorden för att den aldrig skulle kunna brukas igen. Det som såddes skulle aldrig blomstra.
I Stockholm har skattetryck och regleringar nästan utplånat allt som en gång påminde om kafé- och konditori-kultur. Kedjorna breder ut sig, och nu strös salt i form av Bröd&Salt-inrättningar ut över hela staden. Det finns snart en B&S-anläggning i varje kvarter i Stockholms – och nu sprids de ut över landet likt parkslide eller någon ny aggressiv art av lupiner.
I fredags publicerade SvD en stort uppslagen artikel om att 20 av 27 B&S-etablissemang fått tämligen allvarliga anmärkningar. Vanligt var att den mat som skulle vara kall var varm, och tvärtom. Man ska ha den psykologiska profilen hos en japansk kamikaze-pilot för att käka räkor på B&S.
Men … när jag under lördagen promenerade genom Stockholm passerade jag sju Bröd&Salt-anläggningar … låg de efter avslöjandet nu öde likt en gång Kartago?
Inte alls.
Lokalerna var välfyllda.
Vill folk drabbas av magsjuka inför badsäsongen, tänker de typ:
”Tar jag en rejäl fika på Bröd&Salt” går jag ner fem kilo på en vecka, då kommer jag i bikinin. Det får bli lite toalettspring.”
På tal om toalettspring … när AB nyligen avslöjade att standardförfarandet på hamburgerkedjan Max verkade vara att köra toasitsarna i kökets diskmaskiner fortsatte folk glatt att frekventera hamburgar-imperiets inrättningar.
Har människor blivit så uppgivna att de äter vad som helst … var som helst? Och dessutom är de uppenbarligen beredda att betala 60 spänn för varianter på undermålig, kall espresso … en sak är att ledningen inte anser sig ha tid med att lära personalen hygien-regler … det är illa nog … men de verkar ha tid att lära dem att göra små lustiga figurer av cappuccinons mjölkskum.
Boris Benulic
Leave a Reply